Diner

Griekse wraps

IMG_7720

Misschien al bekend inmiddels.. maar ik ben gek op wraps.. wie eigenlijk niet? je kunt ze lekker volstoppen met wat jij lekker vindt! of dit nu vlees, vis of vegetarisch is. Dit recept is lekker simpel voor Griekse wraps, zegmaar een Griekse salade met alles erop en eraan in een wrap gewikkeld.. hmm gauw proberen hoor!

Benodigdheden voor 2 goedgevulde wraps:

  • Volkoren of meergranen wraps
  • Handvol cherrytomaatjes
  • driekwart rode ui, in ringen
  • handvol lekkere olijven (ik gebruikte kalamata)
  • Halve courgette, in linten geschaafd
  • Griekse Feta
  • extra vierge olijfolie
  • gedroogde oregano

Tzatziki:

  • Dikke Griekse Yoghurt
  • halve komkommer, geraspt
  • verse muntblaadjes
  • citroensap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook

Warm de wraps kort op in een droge koekenpan en spreid uit over je bord. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en proef of deze op smaak is. Doe op elke wrap een goede schep van je saus. Grill de courgettelinten in de grillpan met een beetje olijfolie. Schep ze daarna op je wraps. Snijd de tomaatjes in vieren en meng met de uienringen en wat olijfolie en gedroogde oregano. Doe hierbij ook de olijven naar keuze. Leg een schep van de salade (of zoveel je wilt) op de saus en de gegrilde courgette. Bestrooi met verkruimelde feta en vouw de wrap dicht. Lekker eten!

Tip: doe ze niet te vol, rol ze stevig op en neem ze de volgende dag mee als lunch naar je werk!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply