Gemarineerde aubergine met tahinsaus

aubergine

aubergine

Vandaag een erg lekker recept en 1 van mijn persoonlijke favorieten. Laat ik voorop stellen dat ook als je bijna nooit aubergine eet je dit toch eens zou moeten proberen.. Ik ben overigens bevooroordeeld omdat aubergine 1 van mijn favoriete groenten is !

Het is een (bij)gerecht met een oosters tintje, maar ook lekker bij een tapasmaaltijd bijvoorbeeld.. Houd je wel van experimenteren in de keuken en wil je echt eens wat anders? Kijk dan snel mee:

Benodigdheden voor een goede schaal vol:
– 2 aubergines
– bosje verse koriander
– 1 teen knoflook
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– vers citroensap
– peper/zout
– olijfolie

De saus:
– 50 ml tahin (te koop in Turkse winkels, tegenwoordig ook in sommige supermarkten)
– 50 ml water
– vers citroensap
– peper/zout
– 1 teen knoflook

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd aubergines in stukjes van gelijke grootte en niet te dik. Doe ze in een kom met wat gedroogde oregano, olijfolie, peper en zout en bak ze in 30 minuten gaar in de oven.

Maak ondertussen de marinade meng fijngesneden koriander, oregano, geperste knoflook, citroensap en olijfolie. Schenk de marinade over de aubergines als ze uit de oven komen en laat even staan.

Maak de tahinsaus: meng de tahin, water, citroensap, knoflook en zout tot een papje. Laat tot gebruik in de koelkast staan, dan wordt de saus wat dikker.

Serveer met de tahinsaus. Lekker met warm Turks brood, aardappeltjes of bij het gourmetten.

*Geïnspireerd op een recept van Ottolenghi

No Comments

Leave a Reply