Gevulde portobello’s

IMG_6531

Hmm.. champignons vind ik sowieso al heerlijk maar portobello ’s zijn wel echt ultiem. Je kunt ze meestal gewoon in het koelvak van de super of op de markt vinden! Het lekkerst is om ze in de oven te garen. Je kunt er bijvoorbeeld 2 per persoon maken en er een grote groene salade bij eten, zo heb je een goede, gezonde maaltijd!

Benodigdheden:
– 4 portobello’s
– paar takje verse tijm
– 150 gram geitenkaas

– honing naar smaak
– peper en zout
– olijfolie
– 2 eetlepels pijnboompitten

optioneel: 2 stengels fijngesneden lente/bosuitjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de portobello’s met open kant naar boven op een snijplank. Prak met een vork in een bakje de geitenkaas wat romiger door er honing (naar smaak) peper, zout en verse tijm aan toe te voegen.

Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Vul de portobello’s voorzichtig met het geitenkaas mengsel en druk zachtjes aan. Bestrooi met de pijnboompitten en een beetje olijfolie. Zet ze voor 15 minuten in de oven. Bestrooi als ze klaar zijn om te serveren met de kleingesneden lente ui. Eet smakelijk!

Tip: Houd je niet van geitenkaas? probeer ze dan ook eens groene pesto en mozzarella of met Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes

No Comments

Leave a Reply