Gevulde puntpaprika met quinoa

IMG_5733

Goedemorgen allemaal! Ik heb een lekker zomers maaltje voor jullie, als je nog niet weet wat je moet maken vanavond en als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan is dit recept perfect!(EN gezond!) Je kunt ook nog gewone paprika’s gebruiken maar de puntpaprika is toch zoeter en lekkerder in dit geval! Klik snel door voor het recept!

Benodigdheden:

– 2 rode puntpaprika’s

– 150 gram quinoa

– 150 zachte geitenkaas

– handjevol verse fijngesneden peterselie

– honing

– peper/zout

serveertip: Lekker met een goed gevulde groene salade, maar als je liever wel vlees bij je maaltijd hebt doet een tartaartje of wat gegrilde kip het ook goed hierbij!

Verwarm de oven voor op 210 graden. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden. Smeer de binnenkant in met wat honing naar smaak en een snufje zout en leg ze op de bakplaat met de binnenkant naar boven. Zet ze in de oven voor 15 minuten.

Als de quinoa gaar is roer deze dan door met wat fijngesneden peterselie en peper/zout. Haal de paprika’s na 15 min uit de oven en vul ze met de quinoa en top ze met de verbrokkelde geitenkaas. Zet ze nog even in de oven om de geitenkaas te smelten (10 min) en ze zijn klaar om gegeten te worden!

No Comments

Leave a Reply