Ovenaardappels

aard

De allerlekkerste aardappeltjes uit de oven! Bij ons thuis zijn het eigenlijk nooit gekookte aardappels (met uitzondering van een stamppotje of zelfgemaakte puree hier en daar) maar zo los gekookt vind ik er weinig aan.. dus wat kun je naast bakken dan doen? lekker roosteren in de oven, de truc is om ze eventjes kort voor te koken voordat ze de oven ingaan, hierdoor krijgen ze een knapperig korstje!

Benodigdheden 2 personen
– 250 gram aardappelen (kriel met schil of roseval aardappelen zijn het lekkerst hiervoor)
– paprikapoeder of tijm of rozemarijn
– 2 teentjes verse knoflook (knoflookpoeder kan ook)
– olijfolie
– peper/zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappels snijd de aardappels in kleine stukjes met de schil er nog aan. Kook de aardappels in water voor ongeveer 5/10 minuten tot ze wat zachter zijn(niet te lang). Giet ze daarna af en laat ze even afkoelen. Doe ze in een kom en doe hierbij 2 goede eetlepels olijfolie en hussel goed door. Doe nu de kruid naar keuze (tijm, rozemarijn of paprikapoeder) naar smaak hierbij en pers de teentjes knoflook erover uit en roer weer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Verspreid de aardappeltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven voor ongeveer 35/40 minuten.

Lekker simpel en gezond met een stukje gegrild vlees en een salade!

No Comments

Leave a Reply