Zoete aardappelpuree

zstamp

Nog op zoek naar een lekker bijgerecht voor kerst? En wil je eens wat anders proberen dan standaard gekookte aardappels of stamppot? De zoete aardappel is er eentje die je vooral eens moet proberen mocht je dit nog niet hebben gedaan! Net als met de gewone aardappel kun je hiermee alle kanten op echter is de zoete aardappel gezonder en bevat deze meer vezels en vitamines dan de gewone aardappel!

Benodigdheden:
– 2 zoete aardappels
– mosterd
– verse bieslook
– (amandel)melk
– sap van 1 sinaasappel
– Peper/zout

Schil de aardappels en kook de ze in water voor ongeveer 10/15 minuten totdat ze zacht zijn. Giet het water af en gebruik een stamper om de aardappels tot puree te stampen. Doe hierbij steeds een scheutje melk totdat het romig genoeg is voor jouw smaak. Doe hierbij ook de mosterd naar smaak en voeg fijngesneden bieslook toe en voeg wat peper en zout toe. Meng het verse sap van de sinaasappel erdoorheen totdat je het zoet genoeg vindt.

No Comments

Leave a Reply