Kip courgetteburgers

komk

Zelf burgertjes maken is verrassend lekker ! Je weet wat erin gaat, het is erg makkelijk EN je kunt er volop mee variëren! Op internet kwam ik zoveel variaties tegen, daar heb ik onderstaande burgers van gemaakt. De tzatziki is er lekker fris bij! Je kunt deze burgers combineren met wat geroosterde aardappels of met rijst bijvoorbeeld.

Benodigdheden:

-300 gram kipgehakt (of 2 goede stuks kipfilet)
-2 bosuitjes
-Verse koriander (fijngehakt)
-Verse munt (fijngehakt)
-Een halve courgette
-1 theelepel komijnzaadjes
– Een theelepel cayennepoeder (of chili)
– peper/zout

De snelle tzatziki:

-100 gram Griekse volle yoghurt
– 2 fijn geperste teentjes knoflook
– een eetlepel zure room
– citroensap (2 theelepels)
– citroenrasp (2 theelepels)
– een scheutje olijfolie
– peper/zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de courgette met de rasp en leg alle rasp in een vergiet zodat het overtollig vocht weg kan komen. Hak de knoflook fijn en snijd ook de bosui in kleine ringetjes. Doe het kipgehakt en de courgette in een kom. (als je 2 stuks kipfilet hebt maak je hier snel kipgehakt van door ze even in de blender te doen op hakstand) Nu doe je alle ingrediënten voor de burgers in de kom en maak hier een samenhangend mengsel van. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Hier vorm je met je handen burgertjes van die je iets platdrukt. Bak ze een paar minuten om en om aan in de pan tot ze goudbruin zijn. Bak ze daarna nog even 5 tot 7 minuten in de voorverwarmde oven.

De saus maak je door de yoghurt los te roeren en alle ingrediënten voor de saus erdoorheen te mengen. Proef even of je het zo lekker vindt, er kan natuurlijk altijd meer citroen of knoflook bij! Serveer de burgers met de saus

No Comments

Leave a Reply