Kipfilet met mozzarella en parmaham

moz

Een heerlijk gerecht. Kipfilet kan met van alles gevuld worden maar dit is toch wel 1 van mijn favorieten. Ook lekker als een voorgerecht voor de komende feestdagen!

Benodigdheden 2 personen:
– 2 stukken kipfilet
– 1 bol mozzarella
– verse basilicum
– 1 pakje parmaham

– peper en zout
– verse knoflook
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet wat olijfolie in een ovenschaal en pers hier 2 teentjes knoflook in uit en meng dit door elkaar. Zet de ovenschaal alvast voor 5 min in de voorverwarmde oven.

Snijd de kipfilet in een paar lange dunne repen van ongeveer 8/10 cm breed. Bestrooi de kipstukjes met zout en peper. Snijd de mozzarella in kleine stukjes. Leg op elk stukje kip een plakje mozzarella en een blaadje verse basilicum en rol de kipstukjes met de vulling in een plakje parmaham. Zet vast met een prikkertje. Leg zo alle kiprolletjes in de ovenschaal met olijfolie. Zet het geheel voor ongeveer 30/35 min in de oven totdat de kip gaar is (niet te lang, dan wordt de kip namelijk droog) en de mozzarella gesmolten. Geniet ervan!

Lekker met groentefrietjes en salade of gekookte groente bijvoorbeeld!

No Comments

Leave a Reply