Pasta pesto met kip

pesto

Pasta is altijd goed, een lekkere gezonde maaltijd, maar wel met volkoren pasta en zelfgemaakte pesto. In de potjes zitten nauwelijks nog goede voedingswaarde en meestal erg weinig van de oorspronkelijke ingrediënten, daarnaast is zelfgemaakte pesto gewoon het allerlekkerst!

Benodigdheden (2 personen) voor de pasta
– 150 gram volkoren pasta
– 2 stuks kipfilet
– bakje champignons
– klein bakje cherrytomaten
– 1 teentje knoflook, geperst
– peper en zout
– 2 eetl crème fraiche
– olijfolie

De pesto:
– bos verse basilicum
– 4 eetl verse Parmezaanse kaas, geraspt
– 2 teentjes knoflook
– 30 gram pijnboompitten
– zeezout naar smaak
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met de pesto: Rooster de pijnboompitten kort tot ze bruin zien. Maak nu de pesto door alle ingrediënten behalve de olijfolie in je keukenmachine te doen of maak het met de staafmixer. Voeg in scheutjes wat olijfolie toe tot de gewenste dikte en proef goed hoeveel zout je erbij doet. Zet de verse pesto even weg in de koelkast.

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en zet ze in de oven voor ongeveer 10 -15 minuten tot ze openbarsten. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking. Snijd de kip en champignons in reepjes. Bak in wat olijfolie de kipfilet goudbruin en doe halverwege de champignons, zout en peper en de geperste knoflook erbij en bak deze mee. Zet nu het vuur lager en schep de versgemaakte pesto door het kip-champignon mengsel. Meng dit met 2 eetlepels crème fraiche tot een romige saus. Giet nu de pasta af en schep op een bord met het pesto mengsel eroverheen. Leg hier bovenop wat van de oventomaatjes. Bestrooi als je wilt nog met wat Parmezaanse kaas

No Comments

Leave a Reply