Gekruide vis

vis

Vis is natuurlijk heel erg gezond en goed om af te wisselen met vlees of vegetarische maaltijden door de week heen. Het is soms wel lastig om origineel te zijn met vis. Ik gebruik naast vette vissoorten (zoals zalm en makreel) ook vaak witvis, dit heeft van zichzelf vaak niet heel veel smaak. Hier kun je lekker creatief zijn met kruiden en smaakmakers! Hierbij een simpel voorbeeld hoe je witvis zoals kabeljauw, pangasiusfilet of koolvis veel smaak kan geven!

Benodigdheden 2 personen
– 2 stukken witvis naar keuze
– Paprikapoeder
– Gedroogde dille
– Peper, zout
– 2 teentjes Knoflook
– Olijfolie

Laat de vis ontdooien als je hebt gekozen voor diepvriesvis. Dep de vis droog met keukenpapier en leg op een snijplank. Pers 2 teentjes knoflook uit en smeer de stukken vis hiermee in. Strooi nu naar smaak peper en wat zout eroverheen (het liefst versgemalen). Maak in een kommetje een mix met paprikapoeder, scheutje olijfolie en dille (hoeveelheid is afhankelijk van hoe groot je vis is) hussel dit goed door elkaar zodat je een soort kruidenolie krijgt.

Smeer nu de stukken vis hiermee in en verwarm een beetje olie in een koekenpan op het vuur. Bak de vis aan beide kanten goudbruin en serveer met bijvoorbeeld gebakken/gekookte aardappels en groente of met rijst!

No Comments

Leave a Reply