Mexicaanse visschotel

mex

Een lekkere gezonde ovenschotel met vis! De vis leg je namelijk op de salsa zodat hij gaar stoomt in de oven. Lekker makkelijk en snel om te maken.

Benodigdheden: (4 personen)
– 4 tomaten
– 1 gele paprika
– 1 rode paprika
– 3 bosuitjes
– zoete chilisaus
– blik kidneybonen
– 600 gram witvis zoals kabeljauw of panga
– handvol verse koriander
– sap van een halve limoen of citroen
– Zout/peper en olijfolie
Optioneel: hot sauce

Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de paprika’s en tomaten in blokjes. De bosui snijd je in ringetjes en de verse koriander in kleinte reepjes. Laat ondertussen de kidneybonen even uitlekken in een vergiet. Dep de vis droog en besprenkel de vis met het limoensap. De andere helft van de limoen kun je in partjes snijden.

Vet de ovenschaal in met een beetje olie en verdeel alle groenten, de bonen en de helft van de koriander over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier overheen zout/peper en wat chilisaus en/of de hot sauce als je dit lekker vindt naar smaak. Leg nu de plakken vis hierop en leg de partjes limoen op de vis. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven tot de vis gaar is. De rest van de koriander strooi je eroverheen bij het opdienen.

Tip: lekker met wat rijst

No Comments

Leave a Reply