Viskoekjes

koekje

Even lekker creatief met vis zijn ! In dit geval maak je er een soort koekjes van, heerlijk met een salade van avocado of gewoon bij de aardappelen natuurlijk. De zelfgemaakte ravigottesaus is er lekker fris bij!

Benodigdheden:
– 400 gram witvis (koolvis of kabeljauw)
– 3 eieren
– 2 bruine boterhammen
– Een eetlepel mosterd
– 3 eetlepels bloem
– paneermeel (of amandelmeel voldoet ook)
– 1 ui
– olijfolie
– 1 halve citroen in partjes
+ een eetlepel rasp van citroenschil

Laat als je diepvriesvis hebt de vis eerst ontdooien in een vergiet en hak deze vervolgens fijn. Pel en snipper de ui en snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Doe dit alles in een kom en doe hierbij 1 ei, de mosterd, peper en zout en de rasp van de citroenschil. Meng alles goed met elkaar en vorm koekjes van dit mengsel. Kluts de andere 2 eieren in een ander kommetje, leg ook een kommetje klaar met paneermeel en de bloem. Wentel de koekjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door het paneermeel. Verhit wat olie in de koekenpan en bak de koekjes goudbruin in ongeveer 6/7 minuten. Serveer met partjes citroen.

De saus:
– Griekse yoghurt
– 1 kommetje citroensap
– 3 grote augurken, fijngesneden
– handvol fijngesneden peterselie
– peper en zout

Roer de yoghurt los met het citroensap en voeg wat peper en zout toe. Doe hierbij de fijngesneden stukjes augurk en peterselie bij en roer nogmaals door. Serveer bij de viskoekjes

No Comments

Leave a Reply