Zalm en croute

zal

Oftewel: Zalm in een jasje van bladerdeeg uit de oven! Een verrassend lekker en luxe gerecht dat heel makkelijk te maken is! Het is lekker om te maken voor een etentje of een andere speciale gelegenheid.

Benodigdheden 2 personen:
– 2 stukken verse zalmfilet
– 4/5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
– 1 ei
– verse dille
– half bakje kruidenkaas
– peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden en bedek een ovenrooster met een vel bakpapier. Leg alle plakjes bladerdeeg langs elkaar en maak 2 lange stroken en leg de zalm erin. Pas het zo aan dat je alle zalm ermee kunt bedekken. Dep de zalm droog en smeer de kruidenkaas hier overheen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel ook wat verse dille naar smaak eroverheen. Vouw het pakketje dicht en maak een paar luchtgaatjes aan de bovenkant met een vork. Klop het ei los en bestrijk het zalmpakket hiermee. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten en het zalmpakketje goudbruin is!

Tip: Lekker met wat gewokte spinazie en pijnboompitten

No Comments

Leave a Reply