Zalmburgers

zbyrger

Als er iets lekker is, dan zijn het wel hamburgers! En het lekkerste is natuurlijk om ze zelf te maken.. Hiermee kun je ook nog eens veel variëren dus vandaar vandaag deze zalmburgers samen met een zelfgemaakte saus! Lekker en gezond, met wat aardappeltjes of salade heb je een volledige maaltijd.

Benodigdheden voor 4 burgers:
– 4 hamburger broodjes (bruine bollen, Italiaanse bollen of pistolets.. wat je wilt!)
– 2 grote moten zalm
– 2 lente uitjes , in stukjes
– Sap van een halve citroen
– 1 eiwit
– paneermeel of broodkruim
– verse bieslook, fijngesneden
– Zout/peper
– Olijfolie

Garnering:
– Rucola
– plakjes komkommer ter garnering

De saus:
3 eetlepels dikke yoghurt
Handjevol fijngesneden bieslook
2 goede theelepels mierikswortelpuree (uit een glazen potje, te vinden bij de augurken in de supermarkt)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden met een scherp mes en leg op elke helft wat olijfolie dat je verdeelt met een theelepel. Leg alle broodjes nu met de besmeerde kant omhoog op het ovenrooster en grill ze voor een kleine 8 a 10 minuutjes (wel in de gaten houden dat ze niet verbranden)

Doe de zalmmoten, de lente ui, het eiwit, de fijngesneden bieslook, het citroensap en wat peper en zout in de keukenmachine of blender en hak de massa fijn tot een geheel. Het mengsel is nu nog wat vochtig dus voeg hierbij broodkruim of paneermeel toe totdat je goede burgers kunt maken van het mengsel. Verhit wat olie in de pan en bak de burgers ongeveer 5/6 minuten aan beide kanten bruin in de pan, niet te lang want dan worden ze te droog!

De saus kun je ondertussen maken door de yoghurt los te roeren met de mierikswortel naar smaak en voeg hierbij ook de bieslook toe. De broodjes kunnen als het goed is nu uit de oven. Leg op elk bord de onderkant van de burgerbroodjes en doe hierop een eetlepel van de saus en smeer dit wat uit. Leg hierop en hoopje rucola. Leg 1 zalmburger erbovenop en leg daar bovenop wat plakjes komkommer, sluit nu af met nog wat saus als je dit lekker vindt en de bovenkant van het broodje!

No Comments

Leave a Reply