Argentijnse biefstukschotel

schotel

Deze ovenschotel is makkelijk te maken en lekker gekruid! Ik ben niet zo’n vleeseter, maar voor een lekker biefstukje mag je me wakker maken! De aardappels die hierbij het beste passen zijn Roseval aardappels (met roze schil) maar gewone aardappels zijn er natuurlijk ook heerlijk bij!

Benodigdheden 2 personen:

200 gr Biefstuk
2 teentjes knoflook
Verse peterselie
15 ml Rode wijnazijn
Olijfolie

300 gram aardappels
2 maiskolven
Olijfolie
Cayenne of paprikapoeder

Klein blikje zwarte bonen
1 rode ui
2 tomaten

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de biefstuk alvast uit de koelkast. Snijd de aardappels in gelijke stukken die niet te dik zijn. Snijd de maiskolven ook in vijven of zessen, wederom niet te dik. Leg ze over het met bakpapier beklede ovenrooster. En giet hierover wat olijfolie, zout en een beetje paprikapoeder. Zet de aardappels en maiskolven in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Pers de knoflook , snijd de peterselie wat fijner en doe deze samen in een kom met de rode wijnazijn, scheutje olijfolie en wat zout. Pureer met de staafmixer dit tot een gladde saus en besmeer de biefstukken hiermee( laat wel een klein beetje over van de kruidenmix) Grill de biefstukken in een grillpan met een beetje olijfolie(max 6 minuten, dan zijn ze perfect). Laat ze even op een bord rusten onder aluminiumfolie en snijd ze vervolgens in plakjes.

Giet de zwarte bonen af, snijd de tomaten in blokjes en snijd de ui in ringen. De mix die je bij de vorige stap hebt gemaakt kun je nog over deze salade sprenkelen.

Serveer de aardappels, de maiskolven, de biefstuk in plakjes en de salade op een bord.

No Comments

Leave a Reply