Empanadas

em

Niet heel veel zin om te koken? of gewoon zin in een lekker hapje? Empanadas zijn lekkere hartig gevulde hapjes die je samen met een grote groene salade prima als avondmaaltijd kunt eten!

Benodigdheden voor tien hapjes:
– 10 plakjes hartige taartdeeg
– 250 gr rundergehakt (mager)
– handvol zongedroogde tomaatjes, in reepjes gesneden
– handvol verse peterselie, fijngesneden
– 1 theelepel kaneel, kerrie en paprikapoeder
– 1 tenen knoflook, fijngesneden
– olijfolie
– 1 ei

Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi het hartige taartdeeg. Snijd de knoflook heel fijn en fruit deze in de pan met wat olie. Voeg het gehakt toe en bak dit mee. Hierna voeg je alle kruiden toe en de in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes en bak dit totdat het gaar is op middelhoog vuur.

Verdeel het gehaktmengsel over de 10 plakjes deeg en vouw ze dicht. De randen maak je dicht met een vork. Kluts nu het ei en bestrijk met een kwastje de Empanadas hiermee. Zet ze voor ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven.

No Comments

Leave a Reply