Gekruide gehaktballetjes

gehaktr

Zelf lekker gekruide gehaktballetjes maken.. Een gehaktbal is natuurlijk best een Hollands gerecht, hiermee geef je ze een mediterraans tintje! Vooral proberen dus! Eet er aardappeltjes bij en een salade, of rijst natuurlijk.

Benodigdheden: (4 personen)
– 3 plakken oud brood (bruin of wit)
– 3 tl gedroogde oregano
– 6 stengels verse peterselie
– 500 gram gehakt (lams of rund)
– 2 tenen knoflook
– 1 grote ui
– 2 tl kaneel
– 1 tl gedroogde munt
– 2 tl citroenrasp
– olijfolie/peper en zout
– bloem

Snijd de korstjes van het oude brood en zet even weg in een bakje water. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn en doe dit samen met de oregano bij het gehakt in een kom. Pers hierboven de knoflook uit en doe het uitgeknepen brood, kaneel, de munt, het citroenrasp en de 2 eetlepels olie erbij. Kruid naar smaak met peper en zout. Kneed goed door totdat je een geheel hebt en draai hier kleine balletjes van ter grootte van een golfbal. Verspreid wat bloem over een bord, wentel de balletjes hierdoor en verwarm wat olie in een grote pan. Bak de balletjes op medium vuur gaar en schud regelmatig.

No Comments

Leave a Reply