Klassieke asperges

asp

Na zo’n sapkuur heb je wel weer eens trek in een goed bord eten.. Ik raad het overigens niemand aan! het gevoel dat je een paar dagen niks te kauwen hebt was voor mij erg moeilijk.. en als je ’s avonds gaat slapen voel je je net een holle boom.. dus je begrijpt; het was wel weer even tijd voor echt eten..

Als er iets lekker is, dan zijn het wel asperges.. en het is weer seizoen!! elk jaar in april zijn ze weer volop verkrijgbaar! Ik maak ze zelf het liefst op de klassieke manier zoals in dit recept, met ham, aardappels en ei.

Benodigdheden 2 personen
– 500/600 gram witte asperges
– 150 gram krielaardappels
– verse peterselie
– ongezouten roomboter

– 2 gekookte eieren
– pakje grillham
– gedroogde oregano
– olijfolie

Was de asperges en schil ze met een dunschiller van boven naar beneden. Snijd ongeveer 3 a 5 cm van de houtige onderkant af. Vul een grote pan met water en een beetje zout en breng hierin de asperges aan de kook voor 10 tot 15 minuten.

Snijd de aardappels met schil in kleine stukken. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de aardappels hierin. Breng op smaak met peper, zout en oregano. Kook ondertussen de eieren hard, pel ze en prak ze in kleine stukjes met een vork.

Verwarm fijngesneden peterselie met een klontje roomboter in de pan. Leg plakjes grillham op de borden, leg hierop de asperges, de aardappels ernaast en de geprakte eieren eroverheen. Serveer met de botersaus en nog wat peterselie.

No Comments

Leave a Reply