Noedels met oesterzwammen en biefstuk

bief

Wist je dat, je zelfs een maaltijd met noedels een stuk gezonder kunt maken? Laat simpelweg de instant noodle/kruiden zakjes weg, voeg sobanoodles toe (gemaakt van boekweit) samen met verse groenten.. en naast een heerlijke maaltijd heb je ook nog een lichte maaltijd waar je geen opgezwollen buik van krijgt!

Benodigdheden 2 personen:
– 150 gram Sobanoodles (kun je vinden in de supermarkt)
– 1 bakje oesterzwammen of kastanjechampignons
– 2 biefstukken
– sesamzaad
– 1 rode puntpaprika
– een halve paksoi
– 2 teentjes verse knoflook
– verse koriander, fijngesneden
– wokolie

dressing:
– 3 eetl sojasaus
– 1 eetl vissaus
– 3 eetl oestersaus
– sap van een halve limoen)

Zet een pan met water op. Snijd de paprika en paksoi in reepjes. Maak de paddenstoelen met wat keukenpapier schoon en snijd deze ook in iets kleinere stukjes. Verhit twee eetlepels wokolie in een wokpan. Pers de knoflook in de pan uit en bak één minuut op laag vuur. Voeg dan de gesneden paprika en paksoi toe. Bak de groenten ongeveer vijf minuten.. Voeg op het laatst de paddenstoelen toe en bak deze ook twee minuten mee.

Bak de biefstuk in een grillpan aan beide kanten ongeveer twee/drie minuten. Voeg ondertussen de sobanoodles in de pan met kokend water toe en kook in vier minuten gaar. Als de biefstuk is gebakken vouw je de biefstuk in aluminiumfolie om even te laten rusten.

Giet in de tussentijd de noedels af en doe bij de groenten in de wokpan. Voeg alle ingrediënten voor de saus aan de pan toe en meng alles door elkaar. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Serveer de noedels met de groenten in een kom. Leg de biefstukreepjes erover en maak af met verse koriander, schijfjes limoen en geroosterde sesamzaadjes.

Tip: Houd je van pittig? voeg dan in het begin een fijngesneden rode peper toe!

No Comments

Leave a Reply