Sis köfte met knoflookyoghurt

sis

Een lekker Turks gerecht om zelf te maken! Zorg wel dat je de satéprikkers even weekt in water zodat ze niet verbranden als je ze in de pan legt.

Benodigdheden 2 Personen
– 300 gram lamsgehakt (rundergehakt kan ook)
– bosje verse peterselie
– 1 grote ui
– 1 tl kaneelpoeder
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl komijnzaad
– 1 tl nootmuskaat
– lange satéprikkers
– olijfolie

– 1 kom dikke Turkse of Griekse yoghurt
– handvol verse munt
– 2 teentjes knoflook
– peper/zout

optioneel: Turks brood

Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Meng het gehakt met de gesnipperde ui, zout, peper, nootmuskaat, komijn, kaneel, paprikapoeder en peterselie. Je maakt van dit mengsel ongeveer 6 lange worstjes die je om de spiesen heen kunt vouwen.

Roer de yoghurt los en pers de knoflook uit boven kom. De munt erboven fijn knippen en goed doorroeren. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Verwarm in de grill of koekenpan wat olie en leg de spiesen in de pan en bak ze rondom bruin in ongeveer 10 minuten. Het Turkse brood kun je ook eventjes nog onder de grill in de oven leggen. Serveer de Köf­te met de yoghurtsaus en het brood!

Het is lekker om er nog een simpele salade bij te serveren met kikkererwten, gekookt ei, komkommer en tomaat

No Comments

Leave a Reply