Witlof met ham en geitenkaas

witl

Witlof is echte nostalgie voor mij, ik vind het persoonlijk heerlijk en het is natuurlijk ook gezond! iedereen kent de versie met ham en kaas wel maar de onderstaande versie is een stuk gezonder maar niet minder lekker!

Benodigdheden 2 personen
– 4 stronkjes witlof
– pakje gegrilde ham
– 100 gr zachte geitenkaas
– oregano
– peper/zout
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kontjes van de witlof en halveer ze in de lengte. Haal het bittere gedeelte in het midden eruit. Kook de stronken witlof in kokend water voor ongeveer 10 minuten. Vet ondertussen een ovenschaal in. Giet de witlof af en laat even afkoelen, kruid de witlof met peper en zout. Leg een stronkje in een plakje ham en rol deze op. Doe dit met alle witlof en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi ze rijkelijk met oregano en geitenkaas naar smaak. Zet in de oven voor 25 minuten totdat de kaas is gesmolten.

Lekker met aardappeltjes en een groene salade!

No Comments

Leave a Reply