Aubergine lasagne

lasagne

Lasagne is een heerlijk gerecht! maar wel erg zwaar met alle pastabladen erin en vaak uit de bekende Knorr pakjes gemaakt. Deze lekkere lasagne heeft geen pakje of zakje nodig, maar alleen verse ingrediënten en wat geduld.

Benodigdheden voor 4 personen
– 4 aubergines
– 2 blikken gepelde tomaten(of tomatenblokjes)
– 2 handenvol verse basilicumblaadjes
– 2 bollen mozzarella (in stukjes)
– 3 fijngehakte teentjes knoflook
– 40 gr Parmezaanse kaas
– zeezout/versgemalen peper
– ovenschaal

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd alle aubergines in de lengte in lange dunne plakken en bestrooi ze met een beetje zout. Laat ze goed uitlekken zodat je niet een teveel aan vocht hebt straks. Verwarm wat olijfolie in de pan en fruit op niet te hoog vuur alle knoflook. Voeg nu de tomaten toe en de fijngesneden basilicumblaadjes. Laat de saus even goed inkoken op laag vuur en breng op maak met zout en peper. Grill in een grillpan of koekenpan met wat olijfolie de plakken aubergine totdat ze lichtbruin zien. Begin met een laagje van je saus in de ovenschaal en beleg deze met een paar plakken aubergine. Op de aubergine strooi je dan wat Parmezaanse kaas en leg je een paar stukken mozzarella. Dan doe je weer een laagje saus, aubergine en kaas en bouw zo je lasagne op. Je eindigt met een laagje kaas. Doe de schaal 20-25 minuten in de oven en je lasagne is klaar!

Eet smakelijk!

No Comments

Leave a Reply