Courgette spaghetti

courh

Ter voorbereiding op een paar dagen juicen is het raadzaam om zo clean mogelijk te beginnen, dus ook de dagen ervoor! Dit houdt in dat je veel water moet drinken, en het beste vlees,vis en zuivel even laat staan, wat moet je dan maken vraag je je af?! nou het volgende recept is een hele goede optie EN.. smaakte ons stiekem best heel goed!

Benodigdheden 2 personen:
– 2 Courgettes
– 2 handenvol pijnboompitten
– 2 handenvol cherry tomaatjes
-1 ui
– 1 knoflookteentje
– 2 handenvol rucola
– peper en zout
– olie

De saus:
– 2 avocado’s
– sap van een halve citroen
– 1 knoflookteentje
– halve eetlepel oregano

Rooster de pijnboompitten even in een pan zonder olie op middelhoog vuur. Ze zijn klaar als ze bruin kleuren.Laat ze afkoelen op een bord.

Snipper de ui en snijd 1 knoflookteentje fijn. Maak spaghetti van de courgettes. Ik gebruikte een spirelli, dit is een spiraalsnijder om spaghetti van groenten te maken, maar je kunt ook een juliennerasp gebruiken bijvoorbeeld.

Verwarm de olie in een grote pan zoals een wok. Fruit de gesnipperde ui en de fijn gesneden knoflook kort. Voeg dan de cherrytomaatjes toe. Voeg na een paar minuten de slierten courgette toe en bak voor ongeveer 2/3 minuten op redelijk hoog vuur. De courgette kun je ook rauw eten, maar ik vind het gebakken lekkerder! anders heb je minder het idee van een warme maaltijd.

Maak de avocadosaus door de twee avocado’s samen met het citroensap, de oregano, 1 knoflookteentje en zout naar smaak te pureren met een staafmixer. (kan ook in een keukenmachine of blender natuurlijk)

Verdeel de rucola over de borden en schep er de courgette-spaghetti met de tomaatjes op. Schep de avocadosaus in het midden erop. (Of meng de saus eerst met de courgette en leg het dan pas op je bord.) bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

No Comments

Leave a Reply