Gevulde aubergines

aubergine

Goedemorgen iedereen op deze prachtige zomerse dag! Als het zulk warm weer is wil niemand lang in de hete keuken staan toch? Dit recept is niet veel werk en lekker licht ! Kijk snel verder..

Benodigdheden 2 personen

– 2 aubergines

– 2 bakjes cherrytomaatjes

– feta of geitenkaas

– peper/zout/oregano

– verse koriander

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en hol met een lepel de binnenkant uit (zonder dat de schil scheurt) Zet de uitgeholde aubergines in de oven voor 25 minuten. Snijd al het vruchtvlees in kleinere stukjes en snijd ook de cherrytomaten in kleine stukjes. Bak in een beetje olie al het vruchtvlees totdat het bruin kleurt en kruid het met peper en zout. Voeg nu de tomaatjes toe en bak deze 5 minuten mee. Als de uitgeholde aubergines klaar zijn kun je ze vullen met het mengsel van het vruchtvlees en de tomaatjes. Bestrooi ze met verkruimelde feta en zet ze nog 10 minuten in de oven totdat de feta smelt. Snijd ondertussen de koriander fijn en bestrooi de aubergines hiermee als je ze serveert.

Tip: voor een lichte maaltijd serveer je de aubergines met een lekkere salade! Wil je iets meer eten? couscous,Turks brood of bulghur past ook erg goed bij dit gerecht.

No Comments

Leave a Reply