Ratatouille

rat

Een lekkere schaal vol ratatouille.. heerlijk met koud weer. Het zijn eigenlijk simpel gezegd geroosterde groenten met verse en/of gedroogde kruiden. Het is een Frans boerengerecht en lekker makkelijk te bereiden! Om er een hele maaltijd van te maken kun je er plakjes Roseval aardappels doorheen doen, deze smaken lekker romig erbij!

Benodigdheden (3/4 personen)
– 1 aubergine in dunne plakjes
– 1 courgette in dunne plakjes
– 1 rode paprika en 1 gele paprika in reepjes
– 1 rode ui in ringen
– Tijm en oregano
– olijfolie
– zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe alles door elkaar in een grote kom en meng hierdoor 4 a 5 eetlepels lekkere olijfolie. Bestrooi met peper en zout en de groene kruiden. Verdeel in een braadslee of gewoon los op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Bak de groenten voor 30 minuten in de oven.

Eventueel met Roseval aardappels:
Snijd de aardappels in plakjes, kook ze 5 a 10 minuten voor en doe ze door de groenten heen op de bakplaat en bak ook 30 minuten mee in de oven

No Comments

Leave a Reply