Vegetarische burger

vega

Tegenwoordig zie je veel vegetarisch aanbod in de supermarkt. Helaas zijn deze vaak gepaneerde of gevulde burgers niet al te gezond of zitten ze helaas weer vol toevoegingen die je liever niet binnen krijgt! De oplossing: maak zelf snel en simpel je vegetarische burgers. In dit recept doe ik dat met kikkererwten , maar experimenteer vooral met verschillende soorten bonen! Het kan haast niet misgaan!

Benodigdheden voor 4 stuks:
– 400 gr kikkererwten uit blik
– 3 eetlepels bloem
– 1 tl komijn
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teen knoflook, geperst
– bosje lente ui, in ringetjes gesneden
– zout en peper
– olie

Als je een krokanter korstje wilt: klop wat amandelmeel over de burgers als je ze hebt gevormd voordat ze de pan ingaan.

Meng de kikkererwten met de ui, komijn en de knoflook tot een gladde pasta in de blender. Meng nu de bloem door de kikkererwten en breng op smaak met zout en peper en nog wat komijn. Voeg nu ook de in ringetjes gesneden lente ui toe aan het mengsel. Als het te nat wordt gebruik je wat extra bloem!

Vorm met natte handen 4 burgers van het mengsel. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers rondom aan. Wees voorzichtig met het omkeren, bak ze goudbruin aan beide kanten.

Lekker met verse rauwkost zoals komkommer en radijs, of met een yoghurt-knoflooksausje bijvoorbeeld!

No Comments

Leave a Reply