Vegetarische Curry

IMG_6143

Wel eens een curry geprobeerd? Het is een heerlijke avondmaaltijd, vooral als de dagen wat kouder beginnen te worden heb je een lekker bordje comfortfood! Je hebt enorm veel verschillende mogelijkheden met een curry, ik zal natuurlijk meerdere recepten gaan plaatsen, maar dit vind ik persoonlijk 1 van de lekkerste, een romige vegetarische curry met kokosmelk.

Benodigdheden 2 personen
– 150 gram zilvervliesrijst
– 5 eieren
– 1 blikje kokosmelk
– 2 theelepels gemberwortelpoeder
– 2 theelepels kurkumapoeder (geelwortel)
– 2 eetlepels olie
– 1 stronk paksoi
– 1 ui

– zout en peper
– handvol geschaafde amandelen

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing en kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten. Snijd de paksoi in kleine reepjes en snipper de ui. Verhit in een wok de olie en fruit het gesnipperde uitje, schep vervolgens de gemberwortel en de kurkuma hier doorheen en bak deze 2 min mee.

Pel de eieren en snijd deze in vieren. Giet nu de kokosmelk in de wok, roer even goed door en doe dan de eieren erbij. Laat de curry nog 5 minuten zachtjes sudderen en breng op smaak met zout en peper. Wok ondertussen in een andere pan kort de paksoi en breng deze op smaak met zout en peper. Rooster nu ook lichtjes de geschaafde amandelen.

Serveer de curry met de rijst en de paksoi en strooi de amandelen eroverheen, eet smakelijk!

No Comments

Leave a Reply