Zoete aardappelgalette

blad

Een heerlijk recept gebaseerd op een recept van Yotam Ottolenghi, een bekende chef die echt de allerlekkerste gerechten maakt..! zeker een aanrader voor op de (kook) boekenplank. Deze taartjes zijn meer een “genieten” receptje maar wel zeker iets wat je geproefd moet hebben!

Benodigdheden:
– 3 zoete aardappelen
– 1 pakje bladerdeegplakjes (diepvries)
– 75 ml zure room
– 1 ei
– 100 gr geitenkaas
– 2 eetlepels pompoenpitten
– olijfolie
– 1 teen knoflook
– fijngesneden peterselie
– peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Schil (of laat de schil eromheen) de aardappels en kook ze gaar in ongeveer 15 min. Laat ze vervolgens afkoelen en snijd ze in dunne plakken. Bestrijk de plakjes bladerdeeg met losgeklopt ei en een theelepel zure room en laat een kleine rand rondom vrij. Leg op elk plakje bladerdeeg een paar plakjes zoete aardappel die elkaar wat overlappen, bestrooi ze met zout en peper en bestrooi met pompoenpitten. Verkruimel de geitenkaas hier overheen. Bak de taartjes voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.

No Comments

Leave a Reply