Zoete aardappelkoekjes met koriander-yoghurtsaus

IMG_6335

Weer een heerlijk recept voor jullie vandaag! Zoete aardappels zijn lekker en je kunt er veel mee variëren. Deze aardappelkoekjes zijn snel te maken en je eet ze als lunch met wat salade of als bijgerecht. Vergeet vooral niet het koriandersausje erbij te maken!

Benodigdheden:
 – 1 kilo geschilde zoete aardappelen, in flinke stukken gesneden
– 2 tl sojasaus
– 100 g bloem
– 1 tl zout
– 3 el fijngesneden bosui

– olijfolie

Voor de koriandersaus:
– 50 g Griekse yoghurt
– 2 el olijfolie
– 1 el citroensap
– 1 el fijngesneden koriander
– zout en zwarte peper

Kook de zoete aardappelen gaar. en klop intussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar en zet hem opzij. Doe de aardappelen als ze droog zijn in een mengkom met de overige ingrediënten. Meng alles goed met een lepel tot een gelijkmatig mengsel. Voeg als het te vochtig is nog wat bloem toe. Smelt een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor elk koekje een eetlepel aardappelmengsel in de pan en druk met de bolle kant van de lepel uit tot een koekje. Bak de koekjes op halfhoog vuur in circa 6 minuten aan elke kant tot ze een bruine korst hebben. Leg de koekjes tussen twee lagen keukenpapier om het vet op te zuigen. Dien ze warm op en geef de saus erbij. Koud zijn ze ook lekker!

No Comments

Leave a Reply