Kruidnootjes

pep

Kruidnootjes, wie lust ze niet? Maar omdat er zoveel suiker zit in de normale kruidnootjes heb ik gekozen voor een gezondere variant.. hiervan kun je net even wat meer snoepen. Leuk om te maken op pakjesavond!

Benodigdheden:
– 100 gram speltmeel
– 100 gram amandelmeel
– 3/4 eetlepels bio honing, of meer als je zoeter wilt
– snufje zout
– scheutje amandelmelk
– 3 goede eetlepels kokosvet
– 5/6 tl koek en speculaaskruiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de 2 soorten meel door elkaar in een kom en meng hier ook de honing door. Doe nu de speculaaskruiden en het zout erbij in de kom. Smelt het kokosvet in een steelpannetje en doe dit vervolgens ook in de kom. Meng nu alles door elkaar en voeg daarna een of twee scheutjes melk toe, afhankelijk van hoe droog je mengsel is.

Leg nu een stuk bakpapier op het ovenrooster. Kneed het geheel tot een bal en maak hiervan weer kleine balletjes in je handen die je iets platdrukt op het ovenrooster. Zet ze 20 minuten in de oven (ruikt lekker in huis!) en laat ze even afkoelen, Geniet ervan!

Variatie: je kunt een reep pure chocola (minstens 70% cacao) smelten, daar de afgekoelde kruidnootjes doorheen halen en op een bord in de koelkast laten stollen. Ook erg lekker!

No Comments

Leave a Reply