Hartige taart met kip

kipf

Een lekkere warme stevige maaltijd met dit weer, ook lekker bij de lunch met een salade, maar het lekkerst als hoofdgerecht! en zo klaar te maken.

Benodigdheden:
– 5/6 plakjes hartige taartdeeg
– 300 gram kipfilet
– 30 gram verse bieslook
– 30 gram verse peterselie
– 4 eieren
– 100 ml crème fraiche
– handvol pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 180 gaden en ontdooi ondertussen het deeg. Bekleed een springvorm of andere oven vorm met het deeg. Snijd de kip in kleine stukjes en bak ze in wat olie in de koekenpan tot ze gaar zijn. Doe hierbij wat peper en zout naar smaak. Klop de eieren los met de fijngesneden kruiden en de crème fraiche met nog wat peper en zout. Leg de kip op de bodem van de met plakjes deeg beklede vorm en giet hierover het ei-kruidenmengsel. Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan en verdeel vervolgens als laatste over de taart. Bak de taart af in 45 min in de oven.

No Comments

Leave a Reply