Pompoentaart

pom

Om nog even lekker in de herfstsferen te blijven.. Het is guur weer, dus duik lekker de keuken in voor deze fijne pompoentaart! Lekker vullend en stevig, en fris met een kleine salade erbij..! Pompoen als echte herfstgroente is volop verkrijgbaar op dit moment en heerlijk van smaak.

Benodigdheden:
– 5/6 plakjes hartige taartdeeg
– 4 eieren
– 1 kleine pompoen
– 200 gram spinazie
– 125 gram crème fraiche
– 75 gram bloem
– peper/zout
– olijfolie
– gedroogde tijm

– springvorm of andere taartvorm
– klein stukje boter (om de schaal in te vetten)
optioneel: 100 gram feta

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C, vet een quiche- of taartvorm in. Kook de pompoen met schil en al in grote stukken 10 minuten (hierdoor kun je het straks gemakkelijker schillen). Laat de pompoen een beetje afkoelen en snijd het in kleine blokjes. Schep de draden en zaadlijsten eruit en schil de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes. Bak de spinazie met wat olijfolie in een wok even aan tot het geslonken is en laat het vocht goed weglopen. Meng de eieren met crème fraîche, peper, zout en bloem.

Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar en bedek de hele vorm hiermee. Zorg ervoor dat de hele vorm en de randen bedekt zijn met het deeg. Verdeel de spinazie over de taartboden en hierover de blokjes pompoen. Giet het eimengsel over de taart, verkruimel nu eventueel de feta erover en bestrooi als laatste met gedroogde tijm
Bak de hartige taart 45 minuten in de oven

No Comments

Leave a Reply