Crackers van speltmeel

crac

Vandaag een recept om zelf je eigen crackers te maken. Erg lekker en niet zo moeilijk! besmeer ze met pindakaas of hummus bijvoorbeeld!

Benodigdheden:
– 175 gram speltmeel
– 100 ml water
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel zonnebloempitten
– 1 theelepel oregano

Verwarm de oven voor op 175°C. Meng het speltmeel met de oregano in een kom. Meng in een andere kom 100 ml water en het zout goed met elkaar en voeg dit toe aan de andere kom. Kneed het geheel tot een soepel deeg (indien nodig kun je wat extra water of speltmeel toevoegen). Leg bakpapier op de bakplaat en rol het deeg hierop uit. Zorg dat je het deeg zo dun mogelijk uitrolt met een deegroller, anders worden je crackers zacht!

Bestrooi het deeg met zonnebloempitten en wat zout en rol nogmaals goed met de deegroller over het deeg. Gebruik een pizzasnijder om het deeg alvast in stukjes te snijden zo groot als je zelf wilt. Je kunt de crackers dan makkelijk in stukken breken als het uit de oven komt.

Bak de crackers 20 minuten in de oven tot ze lichtbruin en krokant zijn. Laat de crackers even afkoelen voor je ze in stukjes breekt. Je kunt ze een aantal dagen bewaren in een goed afgesloten bakje.

Variatietips: bestrooi de crackers ook eens met pompoenpitten of sesamzaad

No Comments

Leave a Reply