Pompoenbrood

pompp

Zin om te bakken en dan ook nog eens gezond? Dit is een recept van Rens Kroes dat je echt geprobeerd moet hebben! Ik deel het omdat ik het super lekker en geslaagd vond, en zeker het proberen waard.

Benodigdheden:

– 300 gr. pompoen
– 1 el. kokosolie + extra om in te vetten
– 2 el. agavesiroop
– 1 tl. vanillepoeder
– 3 eieren
– 120 gr. amandelmeel
– 1 tl. wijsteenbakpoeder
– 2 el. pompoenpitten
– 1 el. lijnzaad
– 1 tl. kaneel
– 2 tl. zeezout

Verwarm de oven voor op 180 C en vet het cakeblik in met wat kokosolie. Was de pompoen en snijd deze in grove stukken. Je hoeft hem niet te schillen. Leg de pompoen op de bakplaat en sprenkel er wat kokosolie overheen. Dit gaat 30-40 minuten in de oven.

Als de pompoen klaar is doe je deze met de agavesiroop, vanillepoeder, eieren en kokosolie in de blender tot het een mooi glad geheel is. Schenk het mengsel in een kom en roer de overige ingrediënten er doorheen. Giet het in het cakeblik en zet het 45 minuten in de oven. Na drie kwartier heb je een heerlijk, smeuïg pompoenbrood

No Comments

Leave a Reply