Fritatta met spinazie en gele paprika

ei

Als je eens zin heb in wat anders dan brood, dan is het erg lekker en makkelijk om een fritatta te maken. Een fritatta is een aardappel omelet en hierbij kun je heel veel variëren met verschillende groentes!

Benodigdheden: (2 personen)

– 200 gram voorgekookte aardappels, in plakjes
– 4 eieren
– verse spinazie
– 1 gele paprika, in blokjes
– een scheutje melk
– peper/zout
– 1 eetlepel olie

Kluts de eieren los met een scheutje melk en zout en peper. Bak de aardappels en stukjes gele paprika wat aan in de koekenpan met een lepel olie tot ze wat bruiner worden. Giet nu het eimengsel over de aardappels in de koekenpan en zet het vuur wat zachter. Leg bovenop het ei de verse spinazie en laat slinken. Laat je omelet gaar worden met een deksel op de pan en laag vuur. Als de bovenkant droog is, is je fritatta klaar! Je kunt hem nu in punten snijden en serveren.

varieertips: Het is erg lekker om ook nog wat verse bieslook of feta over de fritatta te strooien

No Comments

Leave a Reply