Springrolls

sprng

Ooh wat ben ik hier blij van geworden!! De springrolls zijn een aardig bekend en lekker licht hapje, maar de vullingen verschillen enorm. Met nog een restje gekookte rijst kom je een heel eind! En na wat geprobeerd te hebben is onderstaand recept het allerlekkerst! De rijstvellen haal je overigens bij de toko of de grotere AH filialen.

Benodigdheden 10 springrolls:
– 10 rijstvellen
– bakje gekookte zilvervliesrijst

– 1 gebakken ei
– bosje verse koriander
– halve komkommer, kleine blokjes
– 1 limoen
– 1 avocado
– 3 bosuitjes, in kleine ringetjes

Doe de rijst in een kom en meng dit met de fijngesneden koriander, komkommer, bosui en avocado. Snijd de limoen door en pers het sap uit boven het rijstmengsel. Snijd het omelet in kleine reepjes. Meng dit goed door elkaar met een lepel. Kook water in de waterkoker en giet dit in een brede kom. Week heel kort ( echt maar 8/10 sec) de rijstvellen 1 voor 1 in het hete water tot ze buigzamer zijn. Leg ze op een schoon oppervlak en leg een lepel van de vulling er horizontaal op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de hele loempia op deze manier op tot alle vulling op is.

Vergeet vooral niet dit heerlijke dipsausje erbij te maken!

Sausje:
– sesamolie 2 eetlepels
– sojasaus 2 eetlepels
– 2 theelepels pindakaas
– evt: Mirin (Japanse rijstwijn) 2 eetlepels

Meng alles goed door elkaar en serveer bij de springrolls!

No Comments

Leave a Reply