Bananentoetje

ban

Het is heerlijk om na de warme maaltijd een zoet of verfrissend toetje te eten. Helaas is ijs niet altijd de beste keuze omdat hier erg veel suiker in zit, dit geldt ook voor vla of vruchtenyoghurt. In dit geval kun je het beter zelf maken! Leg de bananen (zonder schil en in plakjes) een avond van tevoren in de vriezer zodat je het ijs de volgende dag kunt maken. Let wel; voor dit recept heb je een sterke blender nodig!

Benodigdheden voor 2 goede porties:
– 3 bevroren bananen, in plakjes
– handvol bevroren blauwe bessen
– Handvol bevroren frambozen
– 1 scheutje (amandel) melk
– 1 eetlepel notenboter (zoals bijv. pindakaas)
– toppings: kokosrasp en cacaonibs

Doe al het bevroren fruit in je blender met een scheutje (amandel)melk en laat het blenden totdat het mengsel romiger wordt. Dit duurt ongeveer een kleine 10 minuten. Doe de notenboter erbij en laat weer even blenden. De structuur zal uiteindelijk zoals zacht ijs zijn. Schep het in een bakje en maak af met je toppings.

Variatie: je kunt natuurlijk ook aardbeien, kiwi of ananas etc. nemen, als je maar aanhoudt dat er 3 bevroren bananen en notenboter bij moeten om het romig te maken. Dit geldt ook voor de toppings, variëren met ongezouten noten, moerbeien of gedroogd fruit is ook lekker!

No Comments

Leave a Reply