Brownies met frambozen

brownies

Als ik deze in mijn vriezer heb liggen moet ik me toch inhouden om niet telkens die deur weer open te trekken voor een stukje.. Het verschil met deze brownies en “normale” brownies is dat deze vol met ingrediënten zitten die goed voor je zijn EN je hoeft ze ook nog niet eens te bakken! dus zo klaar ! dus heb je zin in een lekker toetje of tussendoortje waarmee je je lijf een stuk blijer maakt? probeer ze dan eens! oh en had ik al gezegd dat ze ook echt heerlijk zijn?…

Benodigdheden:

– 250 gram grote zachte dadels

– 200 gram ongezouten noten naar keuze (ik gebruikte cashew, hazelnoot en walnoot)

– bevroren frambozen

– 2 eetlepels cacao (tenzij je het puurder wilt, dan meer)

– een keukenmachine of blender

Haal de frambozen vast uit de vriezer. Doe de noten op hakstand in je blender/keukenmachine totdat ze mooi verpulverd zijn. Doe nu 1 voor 1 de dadels erbij waar je de pit even uithaalt. Na de dadels kun je de cacao toevoegen en laat het nu tot 1 gladde massa vormen. Het wordt een soort deeg structuur. Pak een cakevorm en bedek met bakpapier. Gooi al je deeg hierin en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Pak nu een handje frambozen en verkruimel ze een beetje in je handen en bestrooi de brownie hiermee, druk met een lepel de frambozen wat in de brownie. Laat de brownie in de vriezer, na 1 uur is hij klaar om gegeten te worden. Bewaar de brownie ook in de vriezer als hij niet in 1 keer opgaat..

Variatie tips:

rode bessen of aardbeien doen het ook erg goed hierbij of je kunt wat kokosrasp door het beslag mixen!

No Comments

Leave a Reply