Ijstaartjes

ijst

Goedemorgen allemaal! Weer een lekker zoet recept vandaag! Na wat te hebben geëxperimenteerd kwam ik uit op deze heerlijk zoete taartjes! Ze zijn simpel te maken en je bewaart ze in de vriezer. Lekker als toetje of gewoon voor tussendoor! Laat ze ongeveer een halfuurtje voordat je ze eet uit de vriezer zodat ze wat zachter zijn.

Benodigdheden bodem( voor 6 -8 vormpjes)
– 5 dadels
– 8 gedroogde abrikozen
– handvol amandelen
– siliconen cupcakevormpjes (papieren vormpjes scheuren te snel)

Mix alles voor de bodem in de blender of keukenmachine en laat het fijnmalen tot een samenhangend plakkerig geheel. Lepel dit vervolgens in de vormpjes en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Maak nu de keukenmachine schoon voor de volgende laag.

Bovenste laag:
– 8 eetlepels havermout
– 2 goede eetlepels vloeibare kokosolie
– scheutje (amandel) melk
– rauwe cacao nibs
– 2 theelepels honing( of meer als je het zoeter wilt)

Meng weer alles behalve de cacao nibs in je keukenmachine tot een romig mengsel. Is het te droog? Giet dan wat meer melk erbij totdat het de structuur van yoghurt heeft en proef even of je het zoet genoeg vindt. Schep nu op de bodems in elk vormpje dit mengsel en strooi hierover de cacao nibs. Zet in de vriezer voor een paar uurtjes en geniet ervan

 

 

No Comments

Leave a Reply