Yoghurtrepen

yoghurtrepen

Het is prachtig weer! niks lekkerder dan zelf je ijsjes/toetjes maken toch? want vooral als je op de lijn wilt letten is schepijs natuurlijk niet zo’n heel goed idee.. Deze repen zijn lekker fris en er zijn flink wat variaties mogelijk. Ik vind de repen zelf zo het lekkerst, maar wees vooral creatief !

Benodigdheden:
– Griekse yoghurt
– 2 eetl honing (of meer als je zoet wilt)
– handvol moerbeien
– blauwe bessen (diepvries)
– ongezouten noten, fijngehakt
– hennepzaad/chiazaad

– een laag plat bakblik

Bedek het bakblik met bakpapier of aluminiumfolie. De hoeveelheid yoghurt die je gebruikt is afhankelijk van de grootte van je bakblik. Het moet ongeveer 4 cm dik worden en de bodem bedekken.

Roer de yoghurt los met de honing en bedek de bodem van de bakplaat ermee. En nu kun je leuk gaan versieren! strooi de
(gezonde)toppings naar wens eroverheen, je kunt bijvoorbeeld ook meer fruit gebruiken! druk de toppings een klein beetje in de yoghurt. Zet het bakblik een paar uurtjes in de vriezer en snijd er vervolgens plakken van! Eet smakelijk

nog meer ideeën voor toppings:
geraspte kokos, aardbeien, mango, banaan, cacaonibs, amandelschaafsel of muntblaadjes.

No Comments

Leave a Reply