Gebakken havermout met banaan

havermoutt

Heb je wat ontbijtinspiratie nodig? ik soms wel want altijd een broodje kaas of kom yoghurt wordt ook saai.. Het weekend is de uitgelezen mogelijkheid om met ontbijtjes te experimenteren. Dus heb je de tijd? maak dan dit heerlijke ontbijtje dit weekend! Een kom vol vitaminen en ook een ontbijt waar je flink op kunt teren de rest van de ochtend..

Benodigdheden 2 personen:

– 100 gram havermout

– 1 grote rijpe banaan

– amandelmelk

– kaneel naar smaak

– handje cacaonibs

– optioneel: kwark en honing

Verwarm de oven voor op 220 graden en meng de havermout met de amandelmelk in twee kommetjes. Voeg hier kaneel naar smaak aan toe.

Snijd de banaan in plakjes en verdeel dit over de bakjes door ze op de havermout te leggen. Doe hierop nog lekker wat extra kaneel!

Bak de havermout in ongeveer 15 / 20 minuten(even in de gaten houden) tot de banaan mooi lichtbruin en romig wordt. Haal uit de oven. Bestrooi nog met wat cacaonibs of doe wat volle kwark erbij! Als je wilt nog een beetje honing.. Lekker genieten van je luxe ontbijt!

No Comments

Leave a Reply