Granola

gran

Dit is zo enorm lekker door de yoghurt! ( of gewoon zo uit de hand ) Je kunt kant en klare cruesli kopen maar naast dat granola stukken gezonder is, is het ook veel lekkerder! Je kunt in feite mixen met wat voor noten en zaden je wilt, de mix die ik heb gemaakt staat hieronder.

Benodigdheden:
– 100 gr havermout
– handvol quinoa
– handvol pompoenpitten
– handvol zonnebloempitten
– handvol gemengde ongezouten noten
– (kokos)olie 2 eetl
– honing 1 eetl
– kaneel
– kokosrasp

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg een vel bakpapier over het rooster. Smelt in een pannetje de honing en de kokosolie tot een geheel. Mix alle zaden en noten en havermout behalve de kaneel en kokosrasp in een kom. Roer hier het warme honing/ olie mengsel door totdat alles een laagje heeft. Verspreid alles over de bakplaat en zet in de oven voor 15 min. Houd het wel in de gaten dat het niet kan verbranden! Het kan soms wat snel gaan namelijk. Als het klaar is en afgekoeld kun je wat kaneel en kokosrasp toevoegen. Je kunt de granola het beste in een glazen weckpot bewaren. Eet smakelijk!

No Comments

Leave a Reply