Havermoutpannenkoeken

pannenkoek

Een heerlijk, luxe ontbijt voor een luie zondagmorgen bijvoorbeeld! (of vaker..) Lekkere pannenkoekjes met fruit en honing die toch stiekem best goed zijn voor je.. van dit beslag maak je een stuk of 6 kleine pannenkoeken.

Benodigdheden:
– 1 ei
– 1 rijpe banaan
– 40 gram havermout
– tl bakpoeder
– honing
– kaneel
– olie om in te bakken

Voor het fruit:
– Fruit naar keuze, ik heb zomerfruit uit de diepvries opgewarmd in een pannetje en eroverheen geserveerd.

Doe de havermout in de blender of keukenmachine en maal het tot een meel. Voeg hierbij een geprakte banaan, een losgeklopt ei, de honing (als je wilt) en kaneel naar smaak in de blender en mix tot een steviger beslag. Je kunt melk of water toevoegen als je het iets vloeibaarder wilt. Verhit wat olie in een pan, leg kleine hoopjes van het beslag in de pan en bak ze goudbruin aan beide kanten op niet te hoog vuur.

Verwarm eventueel nu nog het fruit en giet dit over de pannenkoekjes met nog wat honing en/of kaneel naar smaak !

No Comments

Leave a Reply