Havermouttaart met muntyoghurt

havermout

Taart als ontbijt?! jazeker dat kan.. en dat is nog heel gezond ook! bekijk mijn nieuwe recept voor deze lekkere havermouttaart met muntyoghurt. Waarom havermout? Havermout is een complexe koolhydraat die je lang een verzadigd gevoel geeft. Je bloedsuikerspiegel schommelt niet en je krijgt dus niet zo snel weer honger!

Hoe bewaar je de taart? Bewaar deze in afgesloten bakjes in je koelkast en je kunt er een paar dagen van genieten!

Benodigdheden:

– 3 bananen

– 400 gr havermout(de simpele zakken)

– 400 ml water

– 3 eieren

– 1.5 eetlepel lijnzaad

– 2 rode appels in kleine stukjes

– kaneel

– snufje zout

Voor de muntyoghurt:

– Volle Griekse yoghurt

– verse muntblaadjes, fijngesneden

Verwarm de oven voor op 180 graden en prak de bananen fijn met een vork en kluts de eieren totdat je een gladde massa hebt. Doe vervolgens de rest van alle ingrediënten in de kom en laat even staan zodat de havermout al het water in zich kan opnemen (10 minuutjes).  Roer vervolgens nogmaals door en stort het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm. De taart moet 60 minuten in de oven. Garneer een puntje met de muntyoghurt. Geniet ervan!

Wees creatief! ik heb appel gebruikt voor de taart maar het kan ook met noten of ander fruit natuurlijk als je dat lekkerder vindt!

 

 

 

No Comments

Leave a Reply