Herfstige havermout met bessen en pindakaas

IMG_6733

IMG_6733

Goedemorgen allemaal! Nu de dagen wat kouder worden en vooral de ochtenden merk ik dat ik vaak een warm en vullend ontbijt wil.. hebben jullie dat ook? Onderstaande recept is lekker en vullend, niet voor de ik-moet-snel-weg ochtenden, maar meer als je even de tijd hebt in het weekend bijvoorbeeld! Ben je benieuwd naar het recept? Kijk dan snel verder!

Benodigdheden:

– havermoutvlokken

– 1 kommetje amandelmelk

– kaneel of speculaaskruiden

– 1 dadel in kleine stukjes

– walnoten, fijngehakt

– bakje blauwe bessen en frambozen

– 1 eetlepel pindakaas (het liefst suikervrije)

– optioneel: honing

Kook de melk in een pannetje en doe als het kookt de havermout erbij. Hoe meer melk hoe romiger de pap dus wat jij het lekkerst vindt! Roer hier vervolgens ook de kaneel of koekkruiden doorheen en de stukjes dadel. Roer nog even door en doe de havermout in een kom. Maak af met de eetlepel pindakaas, gehakte nootjes en het fruit en naar wens: een beetje honing.

Geniet ervan!

 

No Comments

Leave a Reply