Banaan-ei pannenkoekjes

1

Een erg lekker en wellicht bekend recept dat ik naar eigen smaak heb aangepast. Pannenkoeken vallen vaak zwaar op de maag door gebruik van (witte)bloem. Dit zijn lichte, gezonde pannenkoekjes want meer dan banaan en ei gebruik je niet. Het is heerlijk om er vers fruit (of verwarmd diepvriesfruit) overheen te doen bij het serveren. Experimenteer ook eens met toppings zoals ongebrande noten verse munt of lijnzaadjes.

Benodigdheden( 5 pannenkoekjes)

– 2 eieren
– 1 banaan
– kaneel
– kokosolie( of anders olijfolie)
– toppings naar wens

Prak de bananen fijn met een vork en kluts de eieren. Giet de eieren bij de bananen en meng met een garde tot een glad beslag en voeg hier kaneel naar smaak toe. Verwarm wat olie in de pan en giet hierin een scheut van het beslag. Als de bovenkant van het pannenkoekje droger wordt dan eenmaal omkeren. Na een paar minuten zijn je pannenkoekjes klaar.

Serveertips:
Verse aardbeien en honing
Plakjes banaan en kokosrasp


Groene smoothie:
– klein glas kokoswater
– handvol verse spinazie
– verse ananas
– lijnzaad of chiazaad

Alles in de blender met elkaar mixen tot een glad geheel

Geniet ervan!

No Comments

Leave a Reply