Ontbijtkoek

koek

Zelf ontbijtkoek maken?! ja absoluut! Deze is namelijk echt lekker! De ontbijtrepen in de supermarkt bevatten hoofdzakelijk (je raadt het al..) bakken geraffineerde suikers en toevoegingen waar je niet blij van wordt.. Het lijkt een gezond tussendoortje maar dat is het dus helemaal niet. Deze ontbijtkoek wel want deze maak je helemaal zelf, met alleen natuurlijke suikers zoals honing en dadels!

Benodigdheden:
– 250 gram roggemeel (of speltmeel)
– 2 eetlepels honing
– 200 ml water
-1 ei
– 4 verse dadels
– 2 eetlepels koek-speculaaskruiden
– 2 theelepels bakpoeder

cakevorm of een springvorm bedekt met bakpapier
optioneel: ongezouten gemengde noten

Verwarm je oven voor op 175 graden. De verse dadels kun je even (15 min) laten weken in (gekookt) water zodat ze wat zachter worden. Breek het ei boven een kom, en doe hierbij het water en de honing en mix alles goed door elkaar tot een geheel.

Haal de dadels uit het water en prak ze wat fijner en meng dit door je honing/water/eimengsel. De koekkruiden kun je er nu ook doorheen doen evenals het rogge of speltmeel. Mix alles goed door voor een paar minuten. Als laatste doe je nu het bakpoeder erbij en mix je nog heel even door. Schep alles in de cake vorm en op dit punt kun je de koek bestrooien met noten (of cacao nibs of kokos, wat je lekker vindt) en bak de ontbijtkoek voor 50-60 minuten (Dit is afhankelijk van je oven, mijn oven had iets langer nodig, dus houd het wat in de gaten!) laat de koek goed afkoelen en daarna kun je je ontbijtkoek in plakjes snijden.

No Comments

Leave a Reply