Wentelteefjes

wentel

Wentelteefjes maken is voor mij echte nostalgie! Vroeger als ik thuiskwam uit school sloeg ik altijd aan het bakken met deze broodjes.. Zo lekker en zoet en dan vooral met veel suiker en kaneel! Nu ik wat meer op mijn eten let laat ik de suiker weg, en weet je? in dit recept mis je die niet eens!

Wentelteefjes 1 persoon
– 2 stukjes bruin brood (spelt of volkoren) het liefst wat ouder brood
– half glas amandelmelk (of gewone)
– 1 ei
– magere kwark of Griekse yoghurt
– kaneel
– kokosrasp
– vers fruit naar keuze (banaan of blauwe bessen zijn erg lekker hierbij)
– beetje kokosolie

Verwarm wat kokosolie of roomboter in een koekenpan. Kluts het ei los met de melk en wat kaneel. Haal de plakjes brood erdoorheen en bak ze in de pan goudbruin. Leg de broodjes op een bord, doe hierop wat kwark of yoghurt en versier met kokosrasp en vers fruit!

No Comments

Leave a Reply