Makreel aardappelsalade

mak

Een lekkere stevige maaltijdsalade met vis. Ik ben zelf gek op makreel, naast vette vissoorten zoals zalm is makreel zeker ook eentje die thuishoort in dit rijtje vol goede vetten!

Benodigdheden 4 personen
– 300 gram broccoli (kleingesneden)
– 800 gram aardappels (vastkokend)
– 1 gerookte makreel of makreel uit blik
– 2 eetlepels kappertjes
– 2 paprika’s (geel of rood)
– witte balsamico azijn (gewone mag ook)
– 3 hardgekookte eieren
– olijfolie
– 1 rode ui
– sap van halve citroen

Snijd de aardappels in kleine stukjes met of zonder schil en kook ze ongeveer 10 minuten. Kook de broccoliroosjes ongeveer 6/8 minuten. Snijd de gekookte eieren in plakjes evenals de makreel. Snijd de paprika in repen. Meng in een bakje wat olijfolie met de balsamico azijn en kappertjes, doe hier wat vers citroensap bij en ook wat peper en zout naar smaak. Meng in een kom de aardappelen, broccoli, paprika en de helft van de makreel. Snijd de rode ui in dunne ringen, serveer de salade op een bord, leg wat rode ui erop en de rest van de makreel. Besprenkel met de dressing en serveer met de plakjes gekookt ei en bijvoorbeeld wat toast.

No Comments

Leave a Reply