Pastasalade met vis

pasta

Een heerlijke pastasalade voor bij de barbecue! Een romige structuur en lekkere zoutige smaken maar toch gezond. Gebruik wel volkoren pasta, deze pasta bevat langzame koolhydraten waardoor je langer verzadigd bent. Daarnaast zwelt je buik er niet zo van op als van witte pasta!

Benodigdheden 2 personen:
– 125 gram volkoren pasta (penne of fusilli)
– 2 eieren
– 1 blikje tonijn op water
– 1 blikje ansjovis
– 250 gr sperziebonen
– handvol zwarte olijven, gehalveerd

Dressing:
– halve tl mosterd
– 2 eetl. yoghurt
– 1 teen knoflook, uitgeperst
– peper/zout

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen kook je de eieren hard en de sperziebonen gaar. Laat de vis even uitlekken in een vergiet. Meng de ingrediënten van de dressing in een kom totdat de smaak naar je wens is( even proeven dus!)

Doe in een saladekom alle dressing, hier doorheen meng je de uitgelekte vis, de gekookte sperziebonen en de gare pasta. Meng alles door elkaar en voeg ook de gehalveerde zwarte olijven toe. Voeg de gekookte eieren in stukjes toe als je de salade serveert.. Eet smakelijk!

No Comments

Leave a Reply